Korunmuş Bitkiler ile ilgili Projem Turizm Mimarisi & Dekorasyon dergisindeki röportajımız

Çok Önemli uluslararası bir projeye imza attınız bize bu projeden bahseder misiniz ?

Evet, 2017 Expo Kazakistan`ın Astana şehrinde gerçekleşen bir fuar merkezi ve konsepti “Future Energy” yani “geleceğin enerjisi”, Kazakistan gibi toprak altı kaynakları zengin bir ülkenin sürdürülebilir enerji konseptli bir fuara sahip olması çok anlamlı. Artık son yıllarda inşaat alanında sürdürülebilirlik, sürdürülebilir mimari, yeşil binalar gibi konseptlere aşina olmaya başladık. Biz de bu projede sürdürülebilir, çevreci ve doğaya saygılı korunmuş bitkilerimizle, yosun dikey bahçelerimiz, 3 boyutlu alanlarımız ve tavandan sarkan yosun alanlarımız ile yer aldık. Oldukça yoğun çalışma gerektiren bir proje oldu ama sonuçlar ve geri dönüşleri bizi oldukça mutlu etti.

Korunmuş Bitki nedir ? Nasıl bir faydası var ?

Korunmuş bitkiler; özenle seçtiğimiz doğal bitkileri yetişme dönemlerinin en verimli olduğu zamanda toplanılıp özel işlem sonucu uzun yıllar su, güneş, toprak ve bakım gerektirmeyen bitkiler.

Yosun bahçeler, bitkiler ve ağaçlar bizim çalıştığımız alanlar, toprak, güneş ve su gibi kaynaklara ihtiyacı olmayışı, bakım maliyetini neredeyse sıfıra indirmesi ve bunu bulunduğu ortama göre 10 yıla kadar sağlaması, aynı zamanda özellikle yosun bahçelerinde oldukça yaratıcı tasarımlarla şekillendirmeye uygun oluşu tasarımcılar için oldukça geniş alan sağlıyor.Bakım gerektirmemesi de özellikle ekonomik olarak kurumsal firmalara ve bireylere olumlu katkı sağlıyor.

Biz yerli üretim yapıyoruz bu da bizi gururlandırıyor. Her geçen gün yeni ürünleri portföyümüze katıyoruz bununla ilgili arge departmanımız aralıksız çalışıyor. Yakında çiçeklerle ilgili duyurumuzu da yapacağız.

Korunmuş ağaç ile ilgili önemli bir sosyal sorumluluk projesi gerçekleştirdiniz, bize bu projenizden bahsedermisiniz ?

Projelerde kullandığımız korunmuş ağaç sayısı kadar fidan dikimi sağlıyoruz, bu doğadan iç mekanlara getirdiğimiz ağaçları aynı şekilde doğaya geri kazandırmayı hedefleyen bir proje ve hep sürecek.

İnsan odaklılık ve sürdürülebilirlik gibi bir konseptiniz var bunu biraz açabilir misiniz ?

Hayatımızın merkezinde insan var, insan doğası gereği genel olarak doğayı sever ancak modern dünyada çalışma alanlarında ve yaşam alanlarında bundan uzaklaşıyor betonlar arasında kalıyoruz vaktimizin %80-%90`ını kapalı alanlarda gçiriyoruz ve bu bizi olumsuz etkiliyor ve mutsuz ediyor verimsizleştiriyor.
Biz insanın özlem duyduğu o doğallığı hem yaşam alanlarına hem de çalışma alanlarına dahil ederek öncelikle insanların mutluluklarına katkı sağlamaya çalışıyoruz.

İç mekanda canlı bitki bakımı çok zor ve maliyetli biz ürünlerimiz ile bunu kolaylaştırarak sürdürülebilir doğallığın olmasını istiyoruz. Bakım maliyetinin olmaması en önemli noktalardan bir tanesi.

Yazar hakkında Tümünü göster Yazar web sitesi

Korunmuş Bitki